FAQ

Wat is verhaal achter Mariad? 

            Liefde voor champagne! Een jaarlijks bezoek aan het champagne gebied geeft een beeld waarom een fles mooie champagne bijzonder is. Het Champagne gebied bestaat uit veel regels voor de champagnehuizen. Voor de traditionele kleinere champagne huizen is het lastig om hun hoofd boven water te houden. Immers het proces van druif tot fles is weer een andere wereld dan het verkopen van de fles. Probeer dan maar eens tussen de grote huizen te komen die meer uitgeven aan reclame dan voor de inhoud van de fles. Voor de kleinere boeren is het daarom elk jaar weer een overweging om je druiven te verkopen aan de grote jongens. Om juist deze kleinere champagnehuizen te steunen in de liefde die zij in hun flessen stoppen en deze druiven niet verloren te laten gaan in een massaproduct is Mariad selected ontstaan. Een partnership tussen Mariad en kleinere champagnehuizen zodat jij weet dat je een puur product hebt en de liefde van de kleinere champagneboer proeft in de fles.  

Wat betekent Mariad?

            Mariad is een woordspeling van Marike @ Danielle. Twee vriendinnen met een liefde voor champagne. Marike is eigenaar en Danielle ontwerper van het logo. Daarnaast is er nog het merk Mariat dat een woordspeling is op Marike @Twente. Speciaal voor tukkers :)

Wat zijn de ingrediënten van Mariad? 

            Druiven uit het champagne gebied, anders mag het ook geen champagne heten.

Wat doe ik met mijn lege fles Mariad? 

            Een champagnefles is een stuk zwaarder dan een wijnfles en kan gewoon in de glasbak. Maar zeg zelf… het is eigenlijk ook een hele mooie fles dus je kunt deze ook op tafel laten staan en er een bloemetje inzetten. 

Wie mag Mariad drinken? 

            Champagne is lichter dan wijn en veelal 12 procent alcohol. Het blijft natuurlijk alcohol dus je moet 18 zijn om het te mogen drinken.

            Wist je dat champagne heel goed in een koolhydraat dieet past? Dus let op de suikers in de fles. Onze champagnes zijn laag in suiker!

Wie zal Mariad lekker vinden? 

            Wij Nederlanders hebben vaak een verkeerd beeld van bubbels. Meestal een fles met oud en nieuw waar zo veel bubbels in zitten dat je het in je neus prikt. Om champagne te mogen heten zijn de regels streng. Je moet al uit het champagne gebied komen in Frankrijk maar bijvoorbeeld ook minimaal 24 maanden hebben gelegen om de smaak in de fles te laten ontwikkelen en tot die zachte bubbel te komen. Ook champagne is er in vele soorten net als wijn zodat je de ene smaak lekkerder kunt vinden dan een andere.

Onze prestige is een fles die al acht jaar heeft gelegen tot hij zijn eigen dop heeft gekregen is zo vol van smaak dat iedereen verrast is dat champagne zo vol van smaak kan zijn.